Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging van Talentplus Tilburg, Breda en Zeeland in Breda voor een training ‘Solliciteren vanuit de recruiter bekeken’.

Het doel van de training is om sollicitanten te laten zien hoe Recruiters naar jouw cv, LinkedInprofiel en motivatiebrief kijken en waarom duidelijk maken waar jouw passie ligt, zo belangrijk is. Deze keer ben ik begonnen met een post op LinkedIn. Hierin staat niets meer dan een foto en een deel van de deelnemers. Binnen 43 minuten waren er meer dan 1000 views. De impact was gemaakt en de toon gezet. Gedurende de middag is het meerdere keren gelukt om fronsende wenkbrauwen en diverse oegh’s en argh’s te krijgen. Zoals vrijwel iedere keer bij deze training is er te weinig besef en misschien ook wel te weinig begrip voor de andere kant, de recruiterszijde dus.

Als ik uitleg dat wanneer je tussen de 50 en 100 cv’s per dag krijgt, dat mooie design er niet meer toe doet, maar juist vervelend is omdat je dan de benodigde informatie moet zoeken, komt er steeds meer begrip. Niet dat Recruiters zielig zijn en niet kunnen lezen, hoewel je daar soms toch echt wel aan mag twijfelen, maar zoals altijd is kennis macht en kun je hier voordeel uit halen.

Zeker het ‘cv op 1 pagina’ en de profielschetsoefening zorgen voor wat zweetdruppels op de voorhoofden. Na een kleine 3 uur ga ik tevreden huiswaarts. In de trein, waar ik graag mijn blogs schrijf, lees ik de comments op de post terug. Glimmend van trots laat ik bij thuiskomst zien hoeveel views er inmiddels op mijn LinkedIn post zijn en wat de deelnemers van papa’s workshop vinden. Want hoeveel passie ik ook heb voor recruitment. Mijn gezin staat op nummer 1.

Spring naar toolbar