Deze blogs verschenen eerder op andere media

6 maanden in de wereld van werving & selectie

 

Waar het jaar 2018 begint, loopt mijn stage binnen Strictly People ten einde. Zes maanden zijn voorbij gevlogen. ‘Time flies when you’re having fun’ is wat ze zeggen toch?

Als 3e jaars student brak in augustus het moment aan om stage te gaan lopen. Al aan het begin van de opleiding wordt studenten verteld dat het derde jaar een stageperiode bevat. En eerlijk is eerlijk: het is de periode waar je als student het meest naar uitkijkt.
De grootste angst voor een 3e jaars student? In een organisatie terecht komen waarin je je niet op je gemak voelt.

Waar docenten al ruim op tijd bezig zijn om studenten te stimuleren om een zoektocht naar een bedrijf te starten dat bij je past, zijn studenten, zoals altijd, laks en wachten we tot het allerlaatste moment.
Althans, bijna alle studenten hè. Ik wil natuurlijk niet alle studenten over een kam scheren 😉
Maar om dit verhaal wat specifieker te maken; ik was zo’n student. Altijd heb ik wat lijntjes uitstaan, maar echt in gesprek met een bedrijf ging ik tot het laatste moment nog niet.

Gelukkig kwam ik door een oproep te plaatsen op LinkedIn in contact met meerdere organisaties waar ik op gesprek kon gaan. Na wat gesprekken te hebben gevoerd kwam ik tot de conclusie dat ik snel moest handelen om de boot niet te missen bij de organisatie die mij het meest aansprak; Strictly People. Gelukkig was het goede gevoel wederzijds en mocht ik op 14 augustus van start als stagiair binnen Strictly People.

Nu, 6 maanden later, zit mijn periode als stagiair erop en is het tijd om terug te blikken op deze leerzame periode waarin ik mij een gewaardeerd onderdeel heb gevoeld van dit team.
Begin augustus maakte ik de keuze voor het juiste stagebedrijf. Inmiddels durf ik, als ervaren stagiair, huidige studenten een aantal tips te geven bij het zoeken én vinden van een stageplek die bij je past.

Het is niet makkelijk om een organisatie te vinden waarin je je thuisvoelt. Alleen door goed rond te kijken, verschillende bedrijven te bezoeken en je gevoel te laten spreken kun je, mijn inziens, de stageplek vinden die bij je past.
Er zijn een paar essentiële vragen die je jezelf, voordat je op zoek gaat naar een stageplek, moet stellen:
– Wat vind ik het meest interessante onderdeel van mijn studie?
– Wat zou ik graag willen leren tijdens mijn stage?
– Waar wil ik over 6 maanden staan? Wat wil ik bereikt hebben?
– Welke branche spreekt mij het meest aan?
– Naar wat voor werksfeer ben ik op zoek? Met wat voor collega’s zou ik graag samenwerken?
– Welke banen, naast banen die bij mijn eigen studie passen, lijken mij verder nog interessant om eens van dichtbij te ervaren?

De antwoorden op bovenstaande vragen kun je perfect gebruiken bij de zoektocht naar een bedrijf. Maar gebruik je antwoorden vooral ook om tijdens een bedrijfsbezoek aan te voelen of het bedrijf bij je past, en om gerichte vragen te kunnen stellen aan verschillende bedrijven.

Als communicatiestudent, maar ook als mens, heb ik me, dankzij een passende stageplek, de afgelopen 6 maanden weten te ontwikkelen. Er zijn mij mooie kansen geboden. Kansen die mij aan het begin van mijn stage beloofd werden.
Ik kan zelfs vol trots vertellen dat jullie nog niet van mij af zijn als onderdeel van dit fantastische team. Zij het wel in een nieuwe rol. Een rol die tijdens mijn stage op mijn lijf geschreven bleek te zijn. Meer hierover in een volgende blog.

Op zoek naar een stage? Dan wens ik je succes met je zoektocht. Hopelijk mag ook jij aan het einde van je stage zeggen dat je tevreden terugkijkt, jezelf ontwikkeld hebt en kansen hebt gekregen.

Waarom solliciteren in december een goed idee is

 

De decembermaand is een mooi moment voor een evaluatie op werkgebied. Waar sta je? Wat heb je dit jaar bereikt? Heb je kunnen waarmaken waar je je eerder dit jaar op focuste? En wat zijn je dromen voor 2018? Neem deze maand eens de tijd om te onderzoeken of je huidige werkgever de juiste werkplek voor je is en vraag jezelf af of het tijd is om een overstap te maken.

Juist december is namelijk dé maand om te solliciteren. Al jarenlang worden er in deze maand, volgens onderzoek van Google, de meeste vacatures gepubliceerd. En dat terwijl er in de maand december maar liefst 46% minder gesolliciteerd wordt. Kijken we naar Google Trends, dan zien we dat er in de maand december elk jaar opvallend veel minder gezocht wordt naar vacatures.

Niet zo gek dus dat Recruiters en HR Medewerkers in de decembermaand minder sollicitaties te verwerken hebben. En dat terwijl zij maar al te graag de lopende vacatures willen invullen. Ook zij willen hun doelen behalen. Solliciteer je in december? Dan is de kans groter dat de Recruiter de tijd voor je neemt, je cv aandachtig doorneemt en de kans grijpt om je te voorzien van tips en adviezen.

Is de stap om direct te solliciteren te groot? Dankzij alle vacatures die in deze maand gepubliceerd worden is het een goed idee om eens wat vacaturesites te bekijken en je mogelijkheden te ontdekken. Veel bedrijven willen het jaar goed starten met een sterk team, om de gestelde doelen voor het aankomende jaar te kunnen behalen. De budgetten zijn bepaald, en dat betekent dat er vaak ruimte is om nieuwe werknemers aan te nemen op uitdagende posities.

Vergeet in december vooral ook de kracht van jouw eigen netwerk niet. December is dé maand waarin we anderen ontmoeten. Denk aan kerstborrels en -diners. Mooie gelegenheden om eens wat bekenden van je te vragen of zij mogelijkheden voor je zien.
Tegelijkertijd is ook een netwerk als LinkedIn rond de feestdagen een mooi kanaal. Het versturen van een kerstgroet naar je netwerk kan een mooie opening zijn om eens te informeren of er bij het bedrijf van jouw connectie de aankomende tijd kansen liggen.

 

 

Hobby’s vermelden in het cv?

 

Iedereen heeft wel een hobby. Zo sport ik graag. De laatste tijd voornamelijk hardlopen, maar ook fiets en zwem ik regelmatig. Hier gaat heel wat tijd in zitten. Zeker wanneer ik train voor een marathon (of triathlon). In een “vorig leven” ben ik actief geweest als bestuurder. Een tijdrovende aangelegenheid. Leuk, maar moet je dit vermelden in een cv.

Ik ben manager van het hockeyteam van mijn zoon. Ik ben penningmeester van de tafeltennisvereniging waar ik al 28 jaar actief lid ben. Ik doe passief aan voetbal. Lees: kijken op televisie. Ik surf graag op internet.

De lijst met hobby’s is enorm. Een idee is om de meest bijzondere hobby in een cv te zoeken. Dat laat ik deze keer over aan iemand die er zijn hobby van wil maken!

Voor veel mensen geldt dat ze carrière willen maken. In een professionele omgeving of in een vrijwilligersfunctie, maakt vaak niet uit. Het grote verschil zit hem in de beloning. Bij de eerste is dat geld. Bij de tweede voornamelijk aanzien en waardering. Voor ieder wat wils. Aangezien Nederlanders overal een stichting of vereniging voor oprichten, liggen er ruimschoots kansen op een carrière.

Voor de meeste hobby’s geldt echter dat deze niets toevoegen aan een maatschappelijke loopbaan. Waarom wordt dit massaal vermeld op het cv? Wil niemand overkomen als lui? Deze sollicitant heeft geen hobby’s. Die zal wel na het werk thuiskomen, een biertje pakken en met een bak chips een avondje gaat zappen!

Zeker is dat het in de meeste gevallen niets toevoegt. Wie krijgt een baan omdat er op zondag in het 4e van GroenPaars wordt gevoetbald? Of omdat je voorzitter bent van de straatfeestcommissie? Hobby’s vermelden? Doe het nou niet!

Deze blog is eerder geplaatst op 17-01-2013 op Rectec.nl

Doe het nou niet! De specialistische generalist of ….

 

Veel kandidaten doen van alles om het cv beter aan te laten sluiten op het functieprofiel. Toont het bedrijf net zoveel betrokkenheid bij het opsommen van de taken en vaardigheden? Is het opgemaakte profiel 100% representatief voor wie er gezocht wordt? Gezonde achterdocht kan geen kwaad.

In veel functies zitten taken die zowel specifiek als algemeen zijn. Heeft het zin een cv hier naar toe te schrijven? Vaak niet. Wat zeker geen zin heeft, is beschrijven dat je zowel een specialist als een generalist bent. Of doe eens origineel, een generalist die ook inzetbaar is als specialist.

De vraag is wat het toevoegt? Wie zoekt een specialistische generalist? Wie een generalistische specialist? Door aan te geven dat je beide bent, ben je beide niet.

Bij een specialist denken we vaak aan een medisch beroep. In de meeste andere gevallen, zal iemand die specialist is in zijn/haar vakgebied dat niet zelf vermelden. Het blijkt uit de werkervaring of studie. Anderen zullen eerder over iemand zeggen dat hij/zij een specialist is.

Dit in tegenstelling tot een generalist. In feite betekent dit van alles iets afweten. Nu hoeft het weinig betoog dat niemand een generalist is. Niet veel mensen zullen over anderen zeggen, dat is een generalist. Dit zeggen mensen alleen over zichzelf. Dan kom je weer bij de vraag, waarom  vermelden? Wat voegt het toe? Generalist of specialist! Beide? Doe het nou niet.

Deze blog is eerder verschenen op 10-01-2013 op Rectec.nl

Doe het nou niet! De diplomagekte

 
Bij iedere zichzelf respecterende opleiding, cursus of training, ontvang je een diploma als je deze positief afsluit. In de meeste gevallen, ligt hier een officiële certificering aan ten grondslag. Soms is aanwezig zijn voldoende. Vrijwel iedere deelnemer vermeldt deze op het cv. Er is bloed, zweet en tranen in gaan zitten, dus uitdragen dat deze is behaald, is een deel van de beloning.

Wat is het verschil tussen een opleiding, cursus en training?

Een opleiding geldt meestal als basis van de loopbaan. Opleidingen hebben vaak een lange doorlooptijd en worden meestal afgesloten met een examen. Een cursus is vaak een aanvulling op je opleiding/interesse. Een cursus heeft vaak een kortere doorlooptijd en wordt meestal afgesloten met een examen/test. Een training is meestal nog korter een cursus, één of meerdere dagen. Trainingen zijn er vaak op gericht om je bestaande vaardigheden uit te breiden / verder te ontwikkelen. (bron: Kennisradar).

Welke vermeld je op het cv, welke niet? Waar ligt de grens?

Feitelijk is elke opleiding het vermelden waard. Hiermee geef je jouw “basisniveau” aan. Ongeacht of de gekozen opleiding aansluit bij de latere werkervaring. Wanneer een opleiding later is gevolgd, dus tijdens het werk, is het vergelijkbaar met een cursus/training.

Bij cursussen en trainingen ligt het anders. Is de reden hobby of vrijwilligerswerk, dan is het raadzaam deze achterwege te laten. Tenzij het iets toevoegt aan de carrière of persoonlijkheid. Voorbeelden: Een zwemdiploma voegt meestal niets toe. Een cursus NLP voor sommige wel.

Belangrijk aspect is, vermelden of het diploma is behaald. Probeer niets te maskeren door “slim” te zijn. Dus geen “studie afgerond”! Elke opleiding, cursus of training die je in het cv vermeldt, hoort iets toe te voegen. In alle andere gevallen, weglaten. Diplomagekte, doe het nou niet!

Eerder verschenen op Rectec.nl op 03-01-2013 07:30. Met dank aan Bas Bakker, de Betekenaar

Doe het nou niet! Betrouwbaarheid

 

Vestia. Van Rey. GasUnie. Stapel. Als bij geen enkele naam een lichtje gaat branden, heb je afgelopen periode onder een steen geleefd. De crisis legt incidenten als deze meer bloot dan in goede tijden. Iedereen zoekt een schuldige voor de situatie waarin we allemaal zitten. Een zondebok is snel gevonden. Zeker als deze onbetrouwbaar is. Lees meer…

Doe het nou niet! De lolbroek

 

Komische films zijn van alle tijden. In Nederland trekken cabaretiers nog altijd volle zalen en iedere avond zenden diverse televisiestations humoristische programma’s uit. Zelfs beroepssjacherijn Maarten van Rossem trekt volle zalen met zijn lachwekkende eindejaarsconference. De lach is een vast onderdeel van ons leven. Van onze dag. Lees meer…

 
Spring naar toolbar