Wim van den Nobelen
Wim van den Nobelen, 30 september 1969, Recruiter/Headhunter Strictly People, Recruitment Strateeg, Nobelist (=de klant bepaalt de waarde van onze dienstverlening), Spreker/Trainer/Blogger & Initiatiefnemer Sollicitatiebuddys.nl Ik woon met mijn vrouw Miranda, Huug, Matthijs, Bastiaan en Evelien in Middelburg in oud- (ster)restaurant Het Groot Paradijs. Ik ben actief en passief sporter. Actief: hardlopen, fietsen, zwemmen en golf. Passief: voetbal (Willem II), Formule 1, wielrennen.
Ik werk bij Strictly People. Naast de reguliere werving & selectie en detachering, geef ik bedrijven advies hoe recruitment strategisch ingezet/gebruikt kan worden. Focus ligt op finance, HR en Management/C-level.
Passie nummer 1 is familie. Daarnaast ben ik gek van recruitment en alles wat hiermee te maken heeft. Ik lees graag boeken, artikelen, blogs over recruitment en alles wat hieraan gelieerd is. Bijvoorbeeld (bedrijfs)strategie, psychologie en filosofie.
Over alles wat met recruitment te maken heeft. Dat mag een hulpvraag van een werkzoekende zijn, bijvoorbeeld of ik naar een cv wil kijken. Maar ook bedrijven die vragen of ik eens kom sparren over hun recruitmentbeleid of gebrek hieraan.
Ik blog veel, maar op sollicitatiebuddys.nl is het mijn doel om sollicitanten/werkzoekenden inzicht te geven in hoe de recruiter denkt en handelt. Daarom ook de titel “Solliciteren vanuit de recruiter bekeken”.
Robert van Dam
Ik ben Robert van Dam. Ik ben 31 jaar, ben getrouwd en heb een zoontje van 1 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Spijkenisse, maar woon inmiddels alweer twintig jaar in de Hoeksche Waard.
Ik werk nu zo’n 8 jaar in de uitzendbranche, waarvan 6,5 jaar bij mijn huidige werkgever Carrera Recruitment B.V. Als branch manager ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Engineering. Daarbinnen richt ik mij met name op de maritieme sector, offshore en techniek in de haven van Rotterdam.

Mijn passie ligt met name in sport (beoefenen, kijken en volgen). In mijn werk ligt mijn passie vooral in het invullen van moeilijk invulbare vacatures. Technisch specialisten onderbrengen in een niche markt vraagt geduld. Het is voor mij een enorme uitdaging om net zo lang te zoeken totdat ik die ene kandidaat heb gevonden.

Bijna alles! Zo lang het maar relevant is en betrekking heeft op mijn werkzaamheden, expertise of ervaring. Dus voor tips, een vacature die moeilijk ingevuld kan worden, een zoektocht naar een nieuwe baan (bij voorkeur in de technische sector).

Over alledaagse onderwerpen, die te maken hebben met recruitment en arbeidsmarktontwikkelingen. Of over dingen die mij opvallen en waarvan ik denk dat het tot de verbeelding spreekt bij de lezers.

 James Haselhoef
Ik ben James Haselhoef. Ik ben 40 jaar, alleenstaande vader van 2 kinderen. Ik ben geboren in Den Haag in 1975, opgegroeid in Groningen en woon inmiddels 10 jaar in Voorburg.
Ik werk bij Strictly People. Naast de reguliere werving & selectie en detachering, geef ik bedrijven advies hoe recruitment strategisch ingezet/gebruikt kan worden. Focus ligt op finance, HR en Management/C-level.
Mijn grote passie is creatief design geweest, ik ben 15 jaar geleden begonnen als webdesigner. Mijn design skills probeer ik over te brengen in moderne cv’s. Ik heb ook een een passie voor marketing op diverse gebieden, van online tot responsive marketing.
Over alles wat betrekking heeft tot personal branding op het gebied van de arbeidsmarkt.
Over diverse onderwerpen die vooral voor werkzoekende een meerwaarde hebben op hun traject naar een (nieuwe) baan.
Margot Ros

Ik ben Margot Ros. Oorspronkelijk wilde ik dolgraag in het buitenland wonen en werken. Daar heb ik enkele jaren aan toegegeven en inmiddels ben ik hartstikke tevreden als moeder, echtgenote, dochter, zus, vriendin, sollicitatiecoach etc.. Ik woon in een fijn rijtjeshuis in Amstelveen, met gezin en kat. Vrije tijd: hardlopen, slenteren op het Waterlooplein(überhaupt in Amsterdam), concerten, lekker eten (dol op garnalen en kreeft!) etc.

Ik ben sollicitatie- en loopbaancoach, gespecialiseerd in het begeleiden naar werk van mensen met ruime werkervaring. Ik geef ook met veel plezier regelmatig trainingen (krachtig schrijven, de blik van de werkgever, social media, pitchen etc.)

Mijn drive komt voort uit mijn eigen plezier in werken en (hopelijk) steeds beter worden. Dat gun ik iedereen. Schroom om contact te leggen of juist slordigheid in de communicatie kom ik erg vaak tegen en dat belemmert enorm. Prachtig om (zelf)inzicht te verschaffen en om mensen zichzelf te laten overtreffen in eerlijkheid, durf en tact. Mijn werk is heel erg leuk. municatie en zelfinzicht zijn mijn ‘toverwoorden’. Hoe moeilijker hoe beter. Juist als mensen zichzelf onder- of overschatten en dit kunnen veranderen, dan heb ik het meeste plezier in mijn werk. Natuurlijk ben pas tevreden als ze een passende baan hebben gevonden. Daar werken wij beiden keihard aan.

Realistische focusbepaling(functie & branche) en solliciteren vormen mijn core business. Concrete tips over keuzebepaling en communicatie geef ik graag. Ik ben wel eerlijk als het echt op werk gaat lijken, al vind ik het soms lastig om die grens te bewaken.
Ik blog veel, maar op sollicitatiebuddys.nl is het mijn doel om sollicitanten/werkzoekenden inzicht te geven in hoe de recruiter denkt en handelt. Daarom ook de titel “Solliciteren vanuit de recruiter bekeken”.
Marjolein Kalter
Mijn naam is Marjolein Kalter. Ik ben 52 jaar, opgegroeid in Veldhoven en vanaf begin jaren ´80 woon en werk ik vanuit Utrecht. Na een ruime carrière in het bankwezen, waarin ik 11 verschillende soorten functies heb vervuld, ben ik vanaf 2005 werkzaam als zelfstandig coach en consultant. Ik help mensen om het werk te doen dat het beste bij ze past. In mijn vrije tijd mag ik graag in een kano door de Nederlandse binnenwateren peddelen.
Ik help hogeropgeleide werkzoekende veertigplussers naar het werk dat het beste bij ze past. Dat doe ik door ze met een 6 stappen plan de ondernemer van hun volgende baan te worden: het Baan Als Business concept. Iedereen wil graag werk doen dat goed bij hem of haar past. Maar wat is dat dan? Wanneer je weet wat de grootste toegevoegde waarde is die je aan je (toekomstige) werkgever te bieden hebt is het blijvend vinden van nieuw werk in de huidige klussenmaatschappij een geweldige mogelijkheid.
Mijn passie ligt in het zien van mogelijkheden in iedere situatie. Ik ben goed in het kruisen van oude kennis en ervaring met nieuwe ambities en verlangens tot een nieuwe oplossing voor het probleem van een ondernemer. Ik combineer spelen en leren en geniet enorm wanneer mensen geweldig uit de verf komen.
Over ieder vraagstuk dat het creëren van werk betreft waar jij je voor wilt inzetten. Als je wilt werken en je bent op zoek naar jouw ideale mix om jouw unieke kwaliteiten in te zetten. Neem contact op! Omdat jij een werkgever verder kunt helpen met jouw unieke mogelijkheden.
Over manieren voor werkzoekenden om in de huidige maatschappij werk te vinden dat precies bij ze past. Heb je vragen of knelpunten? Laat ze weten en ik geef graag een antwoord.
Marle Verzaal
Ik ben Marle Verzaal, 24 jaar en ik kom uit Leusden (bij Amersfoort). Ik woon nu ruim 4 jaar in Amsterdam, inmiddels samenwonend in een mooi paleisje. Ik ben voorlopig niet van plan om weg te gaan hier!
Ik ben werkzaam als Talent Recruiter Financiële Dienstverlening bij Studelta, waar ik starters met maximaal 3 jaar werkervaring bemiddel en ontwikkel. Vanuit mijn psychologische achtergrond focus ik me op de persoonlijkheid en drijfveren van starters en de bedrijfscultuur van onze opdrachtgevers, om zo een optimale match te maken.
Ik heb een passie voor mensen. Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je bereiken? Hoe kun je het meeste uit jezelf halen? Daarnaast heb ik een passie voor familie, vrienden, en natuurlijk alles wat te maken heeft met de arbeidsmarkt.
Over alles wat te maken heeft met bovenstaande! Ik vind het leuk om starters een springplank te bieden en hen te begeleiden in hun traject van starter tot professional. Daarnaast ga ik graag de uitdaging aan onze opdrachtgevers te helpen innoveren met jong, fris talent. Ook geef ik graag sollicitatietips aan werkzoekenden. Ik ga met name bloggen over Personal Branding. Hierin zal ik me voornamelijk focussen op bijna – of net afgestudeerden, omdat ik me nog goed kan identificeren met deze groep en dit ook de doelgroep is waarmee ik werk. Ik merk dat het voor veel van hen lastig is te weten wat ze willen en hoe ze dit kunnen bereiken. Mijn doel is dan ook meer richting en zelfvertrouwen te geven. En dat is een goede basis in het sollicitatieproces.
Maarten Freriks
Ik ben Maarten Freriks, 47 jaar en woon, sinds mijn studie aan de TU in Delft samen met mijn man. Opgeleid als Industrieel Ontwerper, ben ik terecht gekomen in het werkveld van Arbeidstoeleiding en Maatschappelijke Participatie. Als ondernemer, maar ook nog steeds als ontwerper/ontwikkelaar: van innovatieve diensten en arbeidsmarktconcepten in dit geval.
Sinds 15 jaar als ondernemer, en directeur van id Plein, ontwikkel ik arbeidsmarktconcepten voor de dag van nu. Gebaseerd op een gedegen ervaring, gefundeerde kennis aangevuld met de nodige inventiviteit en innovatie. In veranderende tijden zijn andere oplossingen nodig. Zo ontstond o.a. InnovatieBanen: een aanpak die de huidige op competitie gerichte arbeidsmarkt wil helpen omvormen, tot een arbeidsmarkt waarin samenwerking en cocreatie centraal staan.
Ik wordt blij van alles wat nieuw en slim is. Mijn antennes gaan omhoog als iemand zegt een innovatieve oplossing gevonden te hebben voor het plasticprobleem in onze oceanen, een techniek waardoor lammen weer kunnen lopen of een app waarmee ik moeiteloos afval. En dan kritisch volgen of de hoopvolle beloften ook bewaarheid worden.
Iedereen mag me bellen om mee te denken over een vraagstuk waarvoor een frisse-kritische blik nodig is.
Over nieuwe manieren om naar werk te kijken, want de oude wegen zijn al te vaak bewandeld.
Linda van der Ploeg
Ik ben Linda van der Ploeg, 40 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van drie zoons. Mijn carrière begonnen in de commercie en na 10 jaar een carrièreswitch gemaakt naar een meer maatschappelijk betrokken organisatie gericht op het ondersteunen van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt.Ik geloof dat in iedereen een sterke kracht zit en die komt van binnenuit. En zodra mensen die kracht vinden deze succesvol weten in te zetten, ervaren ze succes en voelen ze zich goed.Door op mijn manier persoonlijke ondersteuning te bieden via open, eerlijke en directe communicatie, ben ik in staat mensen hun eigen kracht te ontdekken. Op basis daarvan kan men daadwerkelijk focussen op doelen en acties ondernemen om passend werk te vinden en zelf de regie te nemen in hun carrière. Zodra mensen dit gaan doen, ontstaat er betere samenwerking, transparantie op de arbeidsmarkt en werkgelegenheid. Daar draag ik aan bij.
  Ik werk bij Strictly People. Naast de reguliere werving & selectie en detachering, geef ik bedrijven advies hoe recruitment strategisch ingezet/gebruikt kan worden. Focus ligt op finance, HR en Management/C-level.  
Bij alles wat ik doe luister ik naar mijn hart en intuïtie. Dit klinkt misschien vaag alleen ben ik van mening dat je door af te gaan op je eigen gevoel die je krijgt in het spreken en begeleiden van mensen iemand anders het beste van dienst kan zijn. Mijn passie is het begeleiden van werkzoekenden die vastlopen in hun zoektocht naar werk. Als iemand weer focus, energie, motivatie, enthousiasme, inzicht en uiteindelijk werk vindt, ben ik een tevreden mens.
Werkzoekenden die ergens tegenaan lopen of vastlopen en een klankbord nodig hebben, mogen altijd contact opnemen op de manier die zijzelf het prettigst vinden.
De rode lijn in mijn blogs is bewustwording van je eigen mogelijkheden op de arbeidsmarkt en wat je kan doen om je kansen op het vinden van werk te vergroten.Ik zal proberen tweewekelijks een artikel te schrijven.
Liesbeth de Looper
Ik ben Dasha Zatula, geboren in Oekraïne in 1989. Ik woon in Herkenbosch (nabij Roermond) met mijn kat Coty.
Momenteel ben ik op zoek naar een leuke baan.
Ik hou van lezen, wandelen in de natuur en bloggen.  
Mensen mogen me altijd voor alles benaderen! Als ik iemand kan helpen dan doe ik dat graag. Ook vind ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen.
Over onderwerpen die me interesseren.
Bent van der Meulen
Ik ben Bent van der Meulen. Ik ben wie ik ben en zeg wat ik denk. Wanneer dit vereist wordt, kan dit ook met de nodige subtiliteit 😉 Kijk vaak even een paar weken de kat uit de boom, om de organisatie en situatie in te schatten en pas mij dan redelijk makkelijker aan. Mijn ervaring leert dat ik genoeg gedaan krijg van mensen, wellicht omdat ik zelf ook niet schroom om anderen te hulp te schieten als dit nodig is. Al met al een gedreven interim professional op het vlak van project en business control. Goed in het doorgronden van de processen, oppakken van verbetertrajecten, efficiënter maken van rapportages, communiceren op verschillende niveaus binnen een organisatie, project beheersing.
Toby Hassefras
Ik ben Toby Hassefras, 35 jaar, woonachtig in Drenthe met mijn partner Kirsten en onze drie kinderen: Noah, Sophie en Julia. Sinds kort zit ik met  enige regelmaat op de racefiets. Ook ben ik een enorme fan van de voetbaltrots van Rotterdam, Feyenoord. Sinds jaar en dag heb ik een seizoenkaart en probeer ik de club achterna te reizen daar waar mogelijk. Ik houd enorm van ondernemen, en dan vooral als het gerelateerd is aan arbeidsbemiddeling, solliciteren en werkgelegenheid. Ik ben gek op het bedenken van nieuwe business modellen.
Ik ben begonnen in het uitzendwezen en 3 jaar geleden gestart met mijn eigen recruitment bureau Personal IT Recruitment. Een bureau echt gespecialiseerd in IT personeel. Inzet voor korte- en langdurige opdrachten, flexibele inzet (bijvoorbeeld door freelancers) en werving & selectie. Tevens ben ik initiatiefnemer van het platform Bestesollicitatiebrief.nl. Hier kunnen werkzoekenden informatie inwinnen over solliciteren en alles wat daar bij komt kijken. Ik geef (gratis) sollicitatietrainingen door het hele land aan de doelgroep en aan 3ejaar studenten van Hogeschool Windesheim. Op dit moment leggen wij de laatste hand aan een nieuw recruitment label speciaal voor sales professionals, waarbij we het net een beetje anders gaan doen. De lancering hiervan is begin 2016.
De driehoeksverhouding tussen de klant, kandidaat en mijzelf als intermediair is het allerleukste. Als ik een klant blij maak met een nieuwe werknemer, dan zorg ik dat de kandidaat een fijne nieuwe plek heeft, en is mijn deal rond. Iedereen blij! Ik blijf graag op de hoogte van alles wat recruitment omvat. Van de psychologische kant tot aan de marketingkant van recruitment.
Over van alles en nog wat! Ik help graag mensen. Vaak is men te bang om te vragen, nergens voor nodig. Nee is ook een antwoord en ik stuur je dan graag de kant op waar je uiteindelijk moet zijn.
Alledaagse zaken zullen aan bod komen. Ik kom in het dagelijks leven vaak situaties tegen die perfect aansluiten op mijn werk als recruiter, want recruiters zijn namelijk net mensen!
Toby Hassefras
Ik ben Rob van Zoelen, gehuwd en gelukkig met mijn vrouw Yupin. Ik ben geboren in het midden van het land, getogen in Zandvoort. Wij wonen heerlijk aan de kust en gaan daar voorlopig niet weg.
Als jobcoach help ik mensen bij het opstellen van hun curricula vitae. Met meer dan 20 jaar ervaring als recruiter zet ik daarbij al mijn kennis en ervaring in om mensen in hun loopbaan en bij hun sollicitatieactiviteiten te ondersteunen. Ik heb als recruiter voor veel bedrijven in vele branches, groot en klein, nationaal en internationaal gewerkt en met succes kandidaten voorgesteld voor functies in vrijwel alle disciplines. Als senior corporate recruiter voor beursgenoteerde multinationals heb ik een zeer groot aantal mensen met uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten geïnterviewd en geselecteerd en zo mijn klanten ondersteund bij het vervullen van vacatures. Ik heeft letterlijk duizenden en duizenden curricula vitae gelezen en beoordeeld.
Vooral: als ik mensen met een mooi, nieuw curriculum vitae heb kunnen ondersteunen en dan een tijdje daarna bericht krijg dat iemand in een nieuwe baan gaat starten. Dat blijft een kick. Andere passies zijn er ook, onder andere klassieke muziek en meer in het bijzonder piano- en orgelmuziek.
Ieder die dat wil kan van mijn uitgebreide ervaring op het gebied van werving & selectie profiteren en gebruikmaken van mijn expertise bij het opstellen van een curriculum vitae waarin vaardigheden, talenten en resultaten goed tot hun recht komen met het doel werkgevers te bewegen jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek of job interview. Kijk op de website www.qualityresumeservices.nl voor meer informatie. Zo kan je jezelf in mijn agenda inplannen voor een kort gesprek.
Ik ga bloggen over onderwerpen die in brede zin te maken hebben met solliciteren. Mijn blogs kunnen gaan over praktische tips, dingen die mij opvielen maar ook over grotere onderwerpen en persoonlijke ervaringen.
Bent van der Meulen
Ik ben Ad deBeer, bouwjaar 1952. Getrouwd, vader van twee dochters en een zoon en opa van een kleinzoon. Woon in Noord Brabant, Tilburg, waar ik me thuis voel en ben al ruim 50 jaar trouw supporter van Willem II, mijn cluppie.
Ik startte mijn loopbaan als medisch microbiologisch analist en via de Ondernemingsraad kwam ik in aanraking met het personeelswerk. Zette samen met professor J.J.J, van Dijk de studie personeelwetenschappen aan de KUB (nu UVT) op en studeerde daar in 1989 af. Na een aantal jaren bij diverse organisaties als manager P&O te hebben gewerkt ben ik als ZZPer aan de slag gegaan. In 2014 heb ik Agamedes opgericht, een organisatie waarmee in personeelmanagement in al zijn facetten een nieuw elan ga geven.
Mijn passie ligt bij mensen in en mensen om organisaties, medewerkers en klanten. Zonder klanten hoeft een organisatie niets te doen, zonder medewerkers kan een organisatie niets doen.
Over alles wat te maken heeft met personeel, organisatie, loopbanen en klanten.
Over objectief aantrekken van talenten voor organisaties. Nieuwe inzichten in personeelsmanagement en sociale innovatie.
Bent van der Meulen
Mijn naam is Elsbeth Meijer, ik ben 42 jaar en woon in Ulvenhout, net onder Breda. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Ik kom oorspronkelijk uit Twente en heb in Nijmegen Nederlands Recht gestudeerd. Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken in Rotterdam  in de financiële dienstverlening. Ik heb daar commerciële, leidinggevende en staffuncties vervuld. In mijn laatste functie mocht ik me onder meer bezighouden met de training en ontwikkeling van de medewerkers van onze business unit. Hier haalde ik zoveel energie uit, dat ik destijds besloten heb het roer om te gooien en de switch te maken naar zelfstandige op het gebied van Loopbaan-en sollicitatieadvies. Mijn jarenlange werkervaring en de relevante opleidingen die ik heb gevolgd op het gebied van loopbaanadvies zet ik graag in om mensen verder te helpen in hun professionele ontwikkeling. In mijn vrije tijd doe ik onder andere aan yoga, hardlopen en tennis.
Vanuit mijn eigen bedrijf Vooruit Loopbaancoaching help ik mensen op het gebied van loopbaan- en sollicitatievragen. ‘Vooruit is niet altijd rechtdoor’; is mijn eigen ervaring.  De buitenwereld (ouders, leidinggevenden, collega’s etc.) lijkt soms jouw pad al helemaal uitgestippeld te hebben, waarbij je geacht wordt vooruit (lees rechtdoor) te gaan. Soms is dat inderdaad ook de juiste weg, maar even vaak is het nodig een pas op de plaats te maken, of zelf een paar stappen achteruit of opzij om te komen waar je wilt zijn in je arbeidsontwikkeling. Ik vind het boeiend om samen met jou te kijken welk pad je het beste kan bewandelen om plezier in je werk te vinden en te behouden! Zowel vanuit mijn eigen bedrijf als met mijn samenwerkingspartner(s) help ik mensen (weer) te ontdekken welke kwaliteiten ze hebben, van welke werkzaamheden ze energie krijgen en geef ik ze ook inzicht in wat ze juist niet meer willen. Als ze daar helderheid in hebben en ‘arbeidsmarktklaar’ zijn, help ik ze ook om zichzelf op een goede manier te presenteren op de arbeidsmarkt.
Qua werk ligt mijn passie bij het geven van inzicht bij mensen. Als mensen vastlopen op werkgebied (door ontslag of door andere redenen) zijn ze vaak zoekende en weten ze ook even niet goed meer wie ze zelf zijn en waar ze voor staan. Het geven van inzicht in hun eigen kunnen met het bijbehorende zelfvertrouwen is mijn passie. Vaak zie je dat daarna zaken als vanzelf in een ‘flow’ komen en ze zich ook beter kunnen presenteren op de arbeidsmarkt, met als uiteindelijk doel natuurlijk het vinden van de baan die het beste bij hen past. Fantastisch om te zien!
Over alle zaken waar je tegenaan loopt op loopbaan- en sollicitatiegebied. Neem gerust vrijblijvend contact op! Ook bedrijven die meer informatie willen over wat ik voor hen kan betekenen kunnen vrijblijvend contact met me opnemen.
Over allerlei zaken die mij opvallen of die ik graag wil delen omtrent  loopbaan of sollicitatie.
Bent van der Meulen
Mijn naam is Jeroen Looijkens, 43 jaar oud en woonachtig in Spijkenisse, verhuisd voor de liefde maar in mijn hart blijf ik een Brabander waar ik geboren en getogen ben in Tilburg.
Momenteel run ik mijn eigen advies en trainingsbedrijf genaamd Looijkens Veiligheidsmanagement of LVM, hier verzorg ik trainingen op Arbo & Milieu gebied en ATEX cursussen op maat, kijk gerust eens op www.veiligheidmanagement.nl
Het overbrengen van kennis en mensen zien verbeteren in hun veiligheidsgedrag is iets waar ik enorm veel energie van krijg, specifiek mensen die aangeven dat “het bij hun toch niet lukt” bv een dyslectisch persoon een cursus VCA geven terwijl het zijn 7e examen was. Als je dan na 5 intensieve dagen hoort dat hij geslaagd is geeft mij dat echt een kick!
Vakgerelateerde vragen zijn nooit raar dus daar mag je mij altijd voor bellen of mailen op j.looijkens@veiligheidmanagement.nl of +31 (0)6-26889461. Recruiters die niets concreets te bieden hebben mogen mijn deur wel voorbij gaan,
Na 26 jaar werkervaring heb je zelf al behoorlijk wat sollicitatie / Acquisitie ervaring opgedaan, alle valkuilen die ik daar bij ben tegengekomen en nog tegenkom geven leuke anekdotes, ook wil ik soms een onderwerp uit mijn vak als veiligheidskundige beschrijven. Interactie met lezers is altijd super, is er een onderwerp waar je mijn mening over zou willen mail me dan, ik kijk uit naar de reacties.
Christel Schermers
Ik ben Christel Schermers. Ik woon vlakbij Noordwijk met mijn gezin, gelukkig maar, want ik houd van het strand en de zee: fantastisch hoeveel rust maar ook de energie de zee geeft! Dat is wel nodig in mijn vak, want inspiratie moet je zeker op blijven doen! Verder ben ik een actief hockeyster en altijd in voor iets gezelligs.
Ik ben sinds 1,5 jaar zelfstandig ondernemer en eigenaar van CITMatch: recruiter en headhunter op het gebied van IT & business consultant.
Mijn passie ligt in het praten over mijn vakgebied en dus het contact hebben met de mensen die ik tijdens mijn werk tegenkom. Als ik uiteindelijk ook nog mensen blij kan maken met een nieuwe baan of een relatie heb kunnen helpen aan de juiste medewerker, ben ik helemaal tevreden.
Ik ga bloggen over wat mij dagelijks kan bezighouden binnen mijn vakgebied. Dat kan variëren van recruitment, marketing en/of IT.
Fleur Been

Mijn naam is Mariëlle Sonneveld. Sinds een aantal jaar woonachtig in Amsterdam. Op 19 oktober 1990 kwam ik ter wereld in een klein dorpje in het Westland. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat ik nieuwsgierig was naar de wereld om mij heen. Ik groeide op in een gezin waar ik de ruimte en stimulans kreeg om te ontdekken. Met als gevolg dat ik mijn horizon ging verbreden. Zodra ik de kans kreeg trok ik eropuit om buiten het Westland en Nederland te kijken. Zo ging ik op jonge leeftijd naar de stad om danslessen te volgen, naar Kenia om een school te bouwen midden in de jungle en rond trekken door Zuid-Amerika. Overal kwam ik in aanraking met verschillende culturen en in contact met verschillende mensen. Mijn grootste ontdekking is dat ondanks alle verschillen die er zijn in mensen ik met name keek naar de overeenkomsten. In de kern zijn we allemaal hetzelfde. Mensen die behoefte hebben aan liefde, allemaal wel eens pijn en verdriet hebben en op hun manier van betekenis willen zijn. Overeenkomsten zorgen voor verbinding. Wanneer je elkaars verschillen respecteert en ziet als krachten die je kunt bundelen, sta je samen sterk!

Vol enthousiasme zet ik mij in voor de ontwikkeling van Connectar. Connectar is een sollicitatie-app. Dankzij Connectar kunnen werkgevers hun potentiële kandidaten nu ook mobiel bereiken. Kandidaten kunnen op deze manier waar ze maar willen en in drie klikken solliciteren via een mobile device. Hoofdzakelijk ben ik verantwoordelijk voor o.a. klantrelaties, sales en marketing. Dankzij mijn achtergrond in HRM heb ik kennis van de markt en ben ik een gedegen sparringspartner.

Naast mijn huidige baan ben ik graag in beweging. Hardlopen in de natuur, dansen en sportschool.  Verder hou ik mij graag bezig met mensen, persoonlijke ontwikkeling en psychologie.

Mijn grootste passie is verbindingen maken. Zowel verbinding maken met mensen als bruggen bouwen. Ik vind het mooi om open te staan voor ieder die op mijn pad komt, vooroordelen over boord te gooien, persoonlijke verhalen te horen en mij steeds weer te laten verrassen. Daarbij mensen inspireren en motiveren het beste uit zichzelf en het leven te halen. Niet alleen jij zelf zal meer geluk en betekenis ervaren, maar ook je omgeving.

Waar mogen mensen je over bellen/mailen
Bellen/mailen/vragen mag altijd! Meedenken, meepraten en adviseren over onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, talentmangement, recruitment, HRM, business development etc. #durftevragen

Onderwerpen waar ik over zal gaan bloggen zullen te maken hebben met (voor de werkgever/recruiter): aantrekken, binden en boeien van talent, talentmanagement, nieuwe solliciteren, mobile recruitment, employer branding etc.

En voor de sollicitant over: persoonlijke ontwikkeling, personal branding, passie, sollicitatie-tips, etc.

Gwen Lawera
Ik ben Gwen Lawera, 34 jaar oud en woonachtig in Sprang-Capelle
Sinds begin 2016 werk ik voor Personeel Diensten Centrum te Veghel als Marketing en Communicatiemedewerker. Naast het schrijven van content, het volgen van trends & ontwikkelingen, het uitdragen van het gedachtegoed van PDC benader ik ook potentiële klanten en kandidaten via sociale media.
Mijn passie op zakelijk gebied ligt bij het resultaat zien van mijn werk, sociale media, campagnes opzetten en verbindingen leggen.
Waarvoor niet? Zolang het gepaard gaat met een kop koffie.
Naar gelang de actualiteiten en mijn ervaringen zal dit uiteenlopen van recruitment, personeelsplanning, kandidaten tot en met de veranderende arbeidsmarkt.
Piet Vermeer

Piet Vermeer. Ik ben aanjager van DeBroekriem.nl, een platform voor werkzoekenden.

Verbinden, mobiliseren en laten groeien van werkzoekenden.

Voor partnerships organisatie met een landelijk bereik en dekking.

Over ervaringsverhalen van werkzoekenden die actief zijn bij Stichting DeBroekriem.

Recente Blogs

Video: bekijk onze trainingen van 22 maart

Op donderdag 22 maart 2018 vond het allereerste Strictly People event plaats. Een groot succes! Wim van den Nobelen en Michelle Kooijman vertelden de bijna 100 bezoekers alle in-en outs over een goed CV en het optimaliseren van je LinkedIn profiel. Solliciteren door...

Lees meer
 
Spring naar toolbar