Zelf een blog schrijven?

Wil je zelf een blog schrijven. Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Stuur een door jou geschreven blog naar ons toe en misschien word jij wel één van onze vaste bloggers!

6 maanden in de wereld van werving & selectie

 

Waar het jaar 2018 begint, loopt mijn stage binnen Strictly People ten einde. Zes maanden zijn voorbij gevlogen. ‘Time flies when you’re having fun’ is wat ze zeggen toch?

Als 3e jaars student brak in augustus het moment aan om stage te gaan lopen. Al aan het begin van de opleiding wordt studenten verteld dat het derde jaar een stageperiode bevat. En eerlijk is eerlijk: het is de periode waar je als student het meest naar uitkijkt.
De grootste angst voor een 3e jaars student? In een organisatie terecht komen waarin je je niet op je gemak voelt.

Waar docenten al ruim op tijd bezig zijn om studenten te stimuleren om een zoektocht naar een bedrijf te starten dat bij je past, zijn studenten, zoals altijd, laks en wachten we tot het allerlaatste moment.
Althans, bijna alle studenten hè. Ik wil natuurlijk niet alle studenten over een kam scheren 😉
Maar om dit verhaal wat specifieker te maken; ik was zo’n student. Altijd heb ik wat lijntjes uitstaan, maar echt in gesprek met een bedrijf ging ik tot het laatste moment nog niet.

Gelukkig kwam ik door een oproep te plaatsen op LinkedIn in contact met meerdere organisaties waar ik op gesprek kon gaan. Na wat gesprekken te hebben gevoerd kwam ik tot de conclusie dat ik snel moest handelen om de boot niet te missen bij de organisatie die mij het meest aansprak; Strictly People. Gelukkig was het goede gevoel wederzijds en mocht ik op 14 augustus van start als stagiair binnen Strictly People.

Nu, 6 maanden later, zit mijn periode als stagiair erop en is het tijd om terug te blikken op deze leerzame periode waarin ik mij een gewaardeerd onderdeel heb gevoeld van dit team.
Begin augustus maakte ik de keuze voor het juiste stagebedrijf. Inmiddels durf ik, als ervaren stagiair, huidige studenten een aantal tips te geven bij het zoeken én vinden van een stageplek die bij je past.

Het is niet makkelijk om een organisatie te vinden waarin je je thuisvoelt. Alleen door goed rond te kijken, verschillende bedrijven te bezoeken en je gevoel te laten spreken kun je, mijn inziens, de stageplek vinden die bij je past.
Er zijn een paar essentiële vragen die je jezelf, voordat je op zoek gaat naar een stageplek, moet stellen:
– Wat vind ik het meest interessante onderdeel van mijn studie?
– Wat zou ik graag willen leren tijdens mijn stage?
– Waar wil ik over 6 maanden staan? Wat wil ik bereikt hebben?
– Welke branche spreekt mij het meest aan?
– Naar wat voor werksfeer ben ik op zoek? Met wat voor collega’s zou ik graag samenwerken?
– Welke banen, naast banen die bij mijn eigen studie passen, lijken mij verder nog interessant om eens van dichtbij te ervaren?

De antwoorden op bovenstaande vragen kun je perfect gebruiken bij de zoektocht naar een bedrijf. Maar gebruik je antwoorden vooral ook om tijdens een bedrijfsbezoek aan te voelen of het bedrijf bij je past, en om gerichte vragen te kunnen stellen aan verschillende bedrijven.

Als communicatiestudent, maar ook als mens, heb ik me, dankzij een passende stageplek, de afgelopen 6 maanden weten te ontwikkelen. Er zijn mij mooie kansen geboden. Kansen die mij aan het begin van mijn stage beloofd werden.
Ik kan zelfs vol trots vertellen dat jullie nog niet van mij af zijn als onderdeel van dit fantastische team. Zij het wel in een nieuwe rol. Een rol die tijdens mijn stage op mijn lijf geschreven bleek te zijn. Meer hierover in een volgende blog.

Op zoek naar een stage? Dan wens ik je succes met je zoektocht. Hopelijk mag ook jij aan het einde van je stage zeggen dat je tevreden terugkijkt, jezelf ontwikkeld hebt en kansen hebt gekregen.

Vakantieblues of tijd voor een volgende stap?

 

Je merkt het aan de lange files, in het openbaar vervoer en aan de drukte rond bedrijventerreinen: de vakantie is voorbij. Waar het gros van de Nederlanders vrij nam rond de feestdagen, moeten we er nu weer aan geloven: aan de slag! En dat is niet voor iedereen een feestje.

De vakantie zit nog vers in het geheugen. Uitslapen, genieten van je gezin, eindelijk de dingen oppakken die al zo lang op zich laten wachten en vooral leuke dingen doen. Tijdens een vakantie bepaal jij even zelf wat je wilt doen.
En dan is het best even omschakelen wanneer je weer aan het werk moet. De vakantieblues slaan deze dagen bij velen genadeloos toe.
Uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl blijkt dat maar liefst 59 procent van de medewerkers er tegenop ziet om na een vakantie weer aan het werk te gaan. En maar liefst 25 procent van de werknemers zegt moeite te hebben om van de vakantie te genieten doordat ze er tegenop zien om weer aan de slag te moeten. Je bent dus niet de enige als het je de afgelopen dagen enige moeite kostte om weer op te starten.
Vooral in de weken na de vakanties, in januari en net na de zomervakantie, zien we een enorme stijging in het aantal sollicitanten. Terugkeren naar het werk kost veel mensen moeite en de stap naar een sollicitatie is op zo’n moment makkelijker gezet. Maar hoe kom je erachter of een nieuwe baan echt is wat je nodig hebt en solliciteren de juiste oplossing is, of dat de vakantieblues een grote rol spelen in jouw onrust?
Een paar tips:

– Neem de tijd: wees je bewust van de omschakeling van vakantie naar drukke werkdagen waarop je weer vanalles moet. Geef jezelf minimaal 2 weken om weer in je ritme te komen. Probeer je ook te herinneren hoe je je voor de vakantie voelde. Was je tevreden met je werk? Of ga je al langer met tegenzin naar het werk?

– Houdt het ontevreden gevoel aan? Zet dan eens voor jezelf op een rijtje wat je mist in je huidige baan. Denk aan factoren als collega’s, werkplek, locatie, werktijden, salaris, groeimogelijkheden, vrijheid, flexibiliteit, werkinhoud en waardering. Waarin ben je ontevreden, en wat zou je willen veranderen?
Zijn dit zaken die je binnen je huidige functie of binnen het huidige bedrijf kunt oplossen? Helpt een gesprek met je werkgever je verder? Veel sollicitanten komen er, wanneer ze ergens anders een aanbod krijgen en hun baan opzeggen, achter dat de huidige werkgever ze kansen had willen bieden. Ga dus het gesprek aan voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

– Bedenk jezelf goed waarin de oplossing voor je probleem ligt. Het volgen van een cursus of opleiding buiten je werk zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je buiten je baan om groei ervaart en biedt de mogelijkheid om in de toekomst een baan op een ander vlak te vinden. En het werken van minder uren zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je meer rust in je leven ervaart. Praat ook vooral met mensen uit hetzelfde vakgebied om te ontdekken waar zij tegenaan lopen, maar ook om te ontdekken of het gras bij een andere werkgever wel zo groen is.

– Zeker van je zaak? Is het tijd voor een nieuwe baan? Start dan weloverwogen met solliciteren. Door je te beseffen waar je ontevreden over bent en wat je zou willen veranderen start je je zoektocht met een goede voorbereiding. Solliciteer op banen die je aanspreken en passen bij wie je bent en wat je kunt. Kijk kritisch naar jezelf; hoe zal een toekomstig werkgever jouw cv beoordelen voor de functie waarop je solliciteert? Besef je ook dat solliciteren je tijd en energie zal kosten en je er klaar voor moet zijn om je huidige baan los te laten.
Tips nodig voor jouw sollicitatie? Lees de blog van Wim over solliciteren in 2018, of zorg voor een aansprekend LinkedIn profiel met de tips van Michelle.

Waarom solliciteren in december een goed idee is

 

De decembermaand is een mooi moment voor een evaluatie op werkgebied. Waar sta je? Wat heb je dit jaar bereikt? Heb je kunnen waarmaken waar je je eerder dit jaar op focuste? En wat zijn je dromen voor 2018? Neem deze maand eens de tijd om te onderzoeken of je huidige werkgever de juiste werkplek voor je is en vraag jezelf af of het tijd is om een overstap te maken.

Juist december is namelijk dé maand om te solliciteren. Al jarenlang worden er in deze maand, volgens onderzoek van Google, de meeste vacatures gepubliceerd. En dat terwijl er in de maand december maar liefst 46% minder gesolliciteerd wordt. Kijken we naar Google Trends, dan zien we dat er in de maand december elk jaar opvallend veel minder gezocht wordt naar vacatures.

Niet zo gek dus dat Recruiters en HR Medewerkers in de decembermaand minder sollicitaties te verwerken hebben. En dat terwijl zij maar al te graag de lopende vacatures willen invullen. Ook zij willen hun doelen behalen. Solliciteer je in december? Dan is de kans groter dat de Recruiter de tijd voor je neemt, je cv aandachtig doorneemt en de kans grijpt om je te voorzien van tips en adviezen.

Is de stap om direct te solliciteren te groot? Dankzij alle vacatures die in deze maand gepubliceerd worden is het een goed idee om eens wat vacaturesites te bekijken en je mogelijkheden te ontdekken. Veel bedrijven willen het jaar goed starten met een sterk team, om de gestelde doelen voor het aankomende jaar te kunnen behalen. De budgetten zijn bepaald, en dat betekent dat er vaak ruimte is om nieuwe werknemers aan te nemen op uitdagende posities.

Vergeet in december vooral ook de kracht van jouw eigen netwerk niet. December is dé maand waarin we anderen ontmoeten. Denk aan kerstborrels en -diners. Mooie gelegenheden om eens wat bekenden van je te vragen of zij mogelijkheden voor je zien.
Tegelijkertijd is ook een netwerk als LinkedIn rond de feestdagen een mooi kanaal. Het versturen van een kerstgroet naar je netwerk kan een mooie opening zijn om eens te informeren of er bij het bedrijf van jouw connectie de aankomende tijd kansen liggen.

 

 

 
Spring naar toolbar